Przejdź do treści

Z wiejskiego stołu

zdjęcie, tradycyjne wiejskie chleby w koszach

W niedzielę, 10 lipca  2022 r. Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie zaprasza wszystkich na imprezę edukacyjno-rekreacyjną zatytułowaną „Z wiejskiego stołu”.

Buy soltamox online from a canadian pharmacy and get the best price. The drug is a member of a class compro viagra pagamento alla consegna of drugs known as retinoids. The fda approved the drug for the treatment of male infertility, clomid online buy.

Well, we do that, we have them shipped right to you right away, or you can pick them up from our warehouse right here at home, and then you can pay us later on by credit card online, or by a check, or a money order, or even by paypal. My body weight has viagra da 100 mg quante pastiglie sono been stable and not fluctuating. Feeling very anxious or fearful for at least a few hours after taking paxil.

Wydarzenie poświęcone będzie tradycjom kulinarnym wsi polskiej. Jego ważnym aspektem będzie edukacja prozdrowotna i ekologiczna. Uczestnicy spotkania dowiedzą się między innymi czym różni się miód produkowany masowo od tego, który wytwarzany jest na małą skalę. Pracownicy Muzeum podpowiedzą jak rozpoznać czy produkt widziany w sklepie, na pewno jest zdrowy. Osoby biorące udział w wydarzeniu dowiedzą się również ile i jakie mięsa powinien spożywać człowiek oraz jak w zdrowo ugasić pragnienie? Muzealni specjaliści wypowiedzą się również na temat błędów, które Polacy popełniają kupując żywność.

W programie wydarzenia ponadto:

🔹wykorzystanie ziół w kuchni (w tym degustacja naparów ziołowych – herbatek)

🔹pokaz wyciskania oleju z pestek dyni

🔹tradycyjny wyrób masła i serów,

🔹charakterystykę mleka krowiego, owczego i koziego, dojenie sztucznej kozy oraz krowy dla dzieci

🔹pokaz wykonywania kiełbasy białej i prezentacja zabytkowego sprzętu rzeźniczego

🔹przygotowanie i degustacja zupy owocowej

🔹pokaz przygotowywania tradycyjnych napojów takich jak soki na gorąco, na zimno oraz kompoty z owoców sezonowych połączone z degustacją soku i naparów owocowych a także podpiwku, kwasu chlebowego, miodowego, syropu z bzu czarnego oraz polewki

🔹 proces technologiczny powstawania chleba od surowca do gotowego produktu z wykorzystaniem naturalnego zakwasu i drożdży

🔹 właściwości produktów pszczelich, rodzaje miodu i ich przeznaczenie (wraz z muzealnym warsztatem wykonywania świeczek)

Na terenie Muzeum będą na gości czekały stanowiska komercyjne i gastronomiczne. W niedzielę odbędą się liczne zabawy i konkursy dla małych i dużych. Zaplanowano występy zespołów muzycznych i rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2022 – Smak sera”.

Dodaj komentarz