Instytut Skrzynki zaprasza do udziału w konkursie zatytułowanym „Niepospolite kompozycje kulinarne. Tradycja i współczesność”, edycja: „Potrawy na wigilijnym stole”.
Contortus* adult worms at different concentrations. In other words, there are many things you can do to help your body Jhānsi and your mind stay healthy. If you experience dizziness, confusion, fainting, severe headaches, chest pains, chest discomfort, or seizures while taking dapoxetine, stop using it and talk to your doctor.
Jury podda ocenie pełne menu stołu wigilijnego czyli zupy, przekąski (na zimno i na ciepło), dania główne, wypieki i ciasta oraz gwiazdkowe smakołyki. Kapituła konkursu będzie brała pod uwagę wyjątkowość i niepowtarzalność przepisów, nawiązania do tradycji i historii. Dodatkowe punkty będzie można uzyskać za zdjęcia lub skany archiwalnych rodzinnych zapisków kulinarnych oraz wskazanie i szczegółowe opisanie receptur. W przedsięwzięciu mogą wziąć udział wszyscy pełnoletni mieszkańcy powiatu poznańskiego, miasta Poznania i Wielkopolski, restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, koła gospodyń wiejskich i inne obiekty gastronomiczne.
Formularz zgłoszeniowy dostępny jest tutaj. Zgłoszenia konkursowe zawierające wypełniony i podpisany formularz oraz załączone przepisy kulinarne zawierające spis ilościowy składników oraz sposób przygotowania potraw i zdjęcia własnego autorstwa (lub z zdjęcia z prawami do ich publikacji) należy przesłać e-mailem na adres: kontakt@smakipowiatuoznanskiego.pl
Zgłoszenia przyjmowane są do 20 grudnia 2021 r.
Wyniki konkursu zostaną ogłoszone najpóźniej 22 grudnia 2021 r.
Sfinansowano przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018 – 2030.